Ajeti koji su povezani sa poglavljem Naređivanje dobra i odvraćanje od zla, broj veza 13


1 Sura Stoka, ajet br. 70. Ostavi one koji vjeru svoju kao igru i zabavu uzimaju, i koje je život na ovom svijetu obmanuo, a opominji Kur'anom da čovjek, zbog onoga što radi, ne bi stradao, jer osim Allaha - ni zaštitnika ni posrednika neće imati i jer se od njega nikakva otkupnina neće primiti. Oni će, zbog onoga što su radili, biti u muci držani; njih čeka piće od ključale vode i patnja nesnosna, zato što nisu vjerovali.


2 Sura Trpeza, ajet br. 77. "Reci: O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u vjerovanju svome, suprotno istini, i ne povodite se za prohtjevima ljudi koji su još davno zalutali, i mnoge u zabludu odveli, i sami s pravoga puta skrenuli!"


3 Sura Trpeza, ajet br. 79. "jedni druge nisu odvračali od grješnih postupaka svojih. Ružno li je zaista to kako su postupali!"


4 Sura Krava, ajet br. 44. Zar od drugih tražite da dobročinstvo čine, a pri tome sebe zaboravljate, dok Knjigu učite? Zar se opametiti nećete?


5 Sura Pčele, ajet br. 125. "Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj, i s njima na najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom putu."


6 Sura Mravi, ajet br. 79. zato se pouzdaj u Allaha, jer ti, doista, slijediš Pravu Istinu!


7 Sura Mravi, ajet br. 91. Ja sam primio zapovijest da robujem jedino Gospodaru ovoga grada koji je On učinio svetim - a Njemu sve pripada - i naređeno mi je da budem poslušan.


8 Sura Mravi, ajet br. 92. i da Kur'an kazujem; onaj ko bude išao pravim putem na pravom putu je za svoje dobro, a onome koji je u zabludi ti reci: 'Ja samo opominjem".


9 Sura Pjesnici, ajet br. 213. Zato se, mimo Allaha, ne moli drugom bogu - da ne bi bio jedan od onih koji će biti mučeni!


10 Sura Pjesnici, ajet br. 214. I opominji rodbinu svoju najbližu,


11 Sura Pjesnici, ajet br. 215. I budi ljubazan prema vjernicima koji te slijede!


12 Sura Pjesnici, ajet br. 216. A ako te ne budu poslušali, ti reci: Ja nemam ništa s tim što vi radite.


13 Sura Objašnjenje, ajet br. 33. "A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: 'Ja sam, doista, musliman!'"